Rikare?

Fick just höra följande från en kollega, du ser rikare ut sen du klippt dig.
Man kanske skulle ta och klippa lite till då?

Spanien

På måndag bär det av på en liten resa till Spanien.
Inga konstigheter egentligen, åker på en kombinerad sol/golfresa. Är jag och familjen som åker.
Har egentligen aldrig varit något fan av Spanien. Är inget av mina top picks när det gäller resor. Men efter att tittat på lite bilder på hotellet där vi ska bo måste jag erkänna att det ser rätt trevligt ut.
Kan bli bra med lite god mat, lite golf och lite gott vin.

Vårt Hotell i Costa Meloneras:














                                

                                

                                

                               





Tunnelbanan

Idag har jag beblandat mig med pöbeln. Levt svenssonliv. Jag upplevt den ultimata motsatsen till livskvalitet.
Gjorde idag det nästintill fatala misstaget att ta tunnelbanan till jobbet.
Kan inte förstå att vissa människor gör detta varje dag. Stressar till en tunnelbana. Där man sen trycker in sig i ett trångt utrymme med en massa okända, smutsiga och svettiga människor.

I alla fall så är det vad jag bestämmer mig för att göra denna tisdagsmorgon.
Så jag tränger in mig i den smockfulla tunnelbanevagnen. Till vänster om mig har jag ett riktigt socialfall. En snubbe i 20 årsåldern. Ja det är verkligen en snubbe.
På sig har han en skitig jävla northfacejacka som antagligen har minst 3 år på nacken; garanterat inte tvättad en enda gång sen den inhandlades på någon gudsförgäten outlet. Färgen på jackan är numera odefinierbar. Till det ett par riktigt illasittande jeans och ett par fula jävla kängor.
På huvudet har han självklart den obligatoriska jag-vill-inget-med-mitt-liv-kepsen, som så snyggt pressar ner hans flottiga hår mot tinningarna.

Till höger om mig har jag en typisk kommunaltant, skitig kappa som ändå hjälpligt täcker hennes hiskligt fula hemstickade kofta. Jag hade kunnat förlåta hennes existens, om det inte vore så att tanten är extremt förkyld. Hon står och snörvlar och snyter sig konstant. Varje gång tunnelbanan skakar till kommer hon fallande mot mig. Ser ur hennes röda, svullna Peter Schmeichel-näsa kommer mot mig som i slowmotion.

När tunnelbanan rullar in mot stationen där jag ska av börjar jag se ljuset i slutet av tunneln. Jag gör mig bered på att rusa av tunnelbanan. Paniken av att omgärdas av alla dessa människor börjar släppa. ÄNTLIGEN FRI!
Men nej.
Jag ser det hända som i slowmotion. Ett förlopp där jag vet hur utfallet kommer bli, men jag kan inte stoppa det. Ser hur kommunaltanten börjar dra efter andan. Förstår direkt vad som kommer hända. Försöker fly, men jag är inklämd. Åt ena hållet är socialfallet i vägen. Från gången bakom mig trycker pöbeln på för att komma av.
Tanten böjer huvudet bakåt och tiden står still. Känner paniken på nytt bubbla upp inom mig. Finns ingenstans att ta vägen. Jag står helt fastklämd när den förbannade kommunaltanten nyser upp sina lungor rakt i mitt ansikte!

Jag stapplar ur tunnelbanan, tar av mig min kashmirrock, torkar mig i ansiktet och slänger den i soptunnan på perrongen. Nu har jag tvagat ansiktet ordentligt, lugnat ner mig, men sekvensen i slowmotion när den vidriga tanten nyser ner mig kommer för alltid att jaga mig i mina värsta mardrömmar.
Och vad som nästan är värre än att jag precis blivit utsatt för gud vet vilka och vilkas bakterier.
Kärringen bad inte ens om ursäkt!

På söndag ska jag förresten till Ikea, nej jag bara skoja!


London

Hemma efter en helt underbar weekend i London.

Blev en del trevliga upplevelser.

Åkte till London för att möta upp lite vänner för allmänt barhäng som skulle toppas med Chelsea-Wolverhampton.

På fredagen var vi ute för att ta en fördrink. Står i baren på Circus när jag ser en kille som nästan springer mot mig och ger mig en riktig björnkram.

Visar sig att det är Ross, en kille jag var polare med när jag pluggade ett år i norra England som pojk.
Tydligen är Ross nu reservmålvakt i Chelsea. Vad är oddsen.
Vilket betyder att vi helt plötsligt var uppgraderade inför morgondagens match till Vip-deluxe.
Förutom att vi fick träffa Chelseas lag innan matchen, fick grymma biljetter till matchen, så var det dessutom efterfest efter matchen.
Jag kan säga såhär, utan att säga för mycket, och utan att nämna några namn.
Champagnen flödade och givetvis betalade vi inget, utan allt sattes upp på den antagligen rätt saftiga notan, vilken nonchalant betalades av en viss spanjors svarta kreditkort.


En livsnjutares vardag

Tänkte dela med mig till mina kära läsare, en liten berättelse om mina morgonrutiner.

Morgonen börjar med att jag vaknar av mig själv, ligger alltid kvar ett par minuter och känner den lätta smekningen av det egyptiska bomullet i mina Berkley-lakan. Låter mig själv långsamt flyta upp ur min sömn.
Går naken genom koridoren tar genvägen genom min walkin där jag rycker åt mig morgonenrocken, sen beger jag mig direkt till badrummet.
Där tappar jag upp ett bad, håller i lavendeloljan och går vidare till köket.

I väntan på att badet ska bli klart så halverar jag 6 appelsiner och kör i juicepressen, maler kaffet och brygger en kopp i min Moccamaster. Går och hämtar brödet jag får levererat från mitt lokala bageri varje morgon.
Brer min smörgås med creeme cheese, avocado och ett stänk granatäpple balsamico inhandlat på en av mina resor i underbara Italien. Sätter mig i min soffa och njuter av det perfekt bryggda kaffet och äter min bagel.

Nu är badet klart, sätter på Chopin Nocturne Op 9 och glider ner i det heta vattnet.
Ligger där gott och väl i 15-20 minuter och bara njuter. Känner hur hela kroppen fylls av välbehag.

Nu är jag helt avkopplad och som i en underbar trans glider jag upp ur badet, och utan att knappt märka det själv är jag iordninggjord och stående i min hiss.

Jag tror att om fler männniksor tog sig tid att njuta av sin vardags, som jag, så vore världen en smula mer avkopplad och bättre.

// Richard






Nu glider jag..

Nu glider jag iväg på en tidig lunch, blir en schysst clubsandwich på Grodan. Gäller att vara ute i tid, annars kanske Blixten ger bort mitt stammisbord. Och det vill man ju inte vara med om.

Man vill ju sitta med utsikt över stressade strebers på Grev Turegatan! Annars kan man lika gärna sätta sig på grodan sergel. Nej men skämt och sido.

Får alltid sjysst service på Grodan, inga konstigheter!




Hej Bloggen

Igår var jag på Gants utförsäljning, de hade ett helt fabulöst utbud.

Köpte upp mig på ett helt gäng snygga strumpor, fyra tröjor, och en skit tåjt kavaj!

Tack igen mamma för inbjudan!

Nu till helgen ska jag åka till London och titta på Black-Johns uppträdande, kommer bli episkt!

Trevligt helg!


Min fina ny kavaj!




Kommer passa perfekt på pappas båt i sommar!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0